Skal du lede den næste fisketur?

Når man skal ud og fiske, er det som regel en person, der skal stå for at lede fisketuren. På næsten alle ture/udflugter er der brug for en person, der tager de hurtige beslutninger. Det behøves ikke være store vilde beslutninger, men kan også bare være de små beslutninger.

Den fødte leder

Der er bare nogle mennesker, hvor man kan sige, at de er fødte ledere. Det er oftest de folk, der altid har været vant til at gå i front, og altid være vant til at tale foran flere mennesker. Disse har en medfødt egenskab til at tage kontrollen i situationer, hvor ingen andre gør det.

Selv på en fisketur, hvor der måske ikke er det største organiseringsarbejde, er det rart at have en person, der hurtigt og klart sætter nogle ting i gang, så det ikke ender med at gå op i sludder det hele. Det kan være helt simple ting som f.eks. fiskested, mødetidspunkt, mødested eller transport.

Kan man blive bedre til at lede?

Ja, det kan man sagtens, og der findes rigtig mange forskellige lederkurser og lederuddannelser, som man kan tage, hvis man gerne vil forbedre sin evner inden for ledelse. Disse vil gavne dine evner som leder og give dig nye værktøjer, som du kan bruge, når du skal være leder. Disse er selvfølgelig primært lavet til ledere i erhvervslivet, men det er jo op til en selv, hvordan man vælger at bruge de nye evner man tilegner sig.

Hvor kan man tage en lederuddannelse?

Der findes, som nævnt tidligere, rigtig mange forskellige steder, hvor du kan tage en lederuddanelse, men et af de steder som vi gerne vil anbefale, er Dispuk.