Lad huset være selvforsynende når du er væk på fisketur.

En-fiskestang

Der er ikke noget bedre end at tage på fisketur, og komme ud og få tankerne på noget andet end den stresset dagligdag. Nu er vejret ved at blive bedre og det er nu for alvor lækkert, at komme afsted på diverse fiskeudflugter. Jeg har indtil videre været på mange ture og har nydt det hver gang. De gange jeg har været afsted har jeg dog tænkt over, at det kunne være rart at spare nogle penge på varmen, da jeg alligevel ikke var hjemme. Jeg har derfor fundet ud af, at jeg kan lade mit hus være selvforsynende og på samme tid spare penge på varmeregningen. Det er muligt fordi jeg har valgt at få installeret en varmepumpe i huset. Nærmere bestemt er det en luft til vand varmepumpe som er blevet installeret, og jeg har allerede kunne se hvor meget jeg har kunne spare på elregningen. Jeg er derfor blevet en bekymring mindre, og kan smile mere når jeg er ude og fiske fordi jeg ved hvor meget der bliver sparet.

Fordelene ved varmepumpen

Den helt store fordel er klart, at jeg har kunne spare en masse penge på varmeregningen. Før installationen brugte jeg el i huset til at opvarme med, og med den nye varmepumpe har jeg kunne spare omkring 50% af hvad jeg gav tidligere til varme. Det krævede dog at en større investering at få installeret varmepumpen fordi jeg skulle have nye vandbårne radiatorer oveni hatten for at systemet kunne virke, men set i forhold til hvor meget jeg sparer, så er investeringen hurtigt tjent ind igen.

Det smarte ved varmepumpesystemet er, at det er fuldautomatisk. Jeg skal blot indstille min ønskede varmetemperatur og derefter ordner systemet resten. Men ikke nok med at jeg har får varme i radiatorene, men så leverer varmepumpen også varmt brugsvand til hanerne, så der er tale om en energisparende totalløsning.

Som det naturmenneske jeg er, så tænker jeg lidt over hvordan vi behandler miljøet, og ved at have installeret en varmepumpe er jeg med til at reducere CO2-udslippet, hvilket jeg er rigtig glad for.

Få en varmepumpe

Da jeg undersøgte markedet for nye energiløsninger, så fandt jeg GreenMatch.dk hvor det var let og enkelt at få information, og bestille en række tilbud på varmepumper. Alt det krævede var blot at jeg skulle udfylde en kontaktformular på deres hjemmeside, hvorefter jeg efter kort tid blev kontakt per telefon. Derefter fik jeg tildelt en række tilbud fra forskellige leverandører og kunne selv vælge hvilket tilbud der passede mig bedst. Det var helt gratis og uforpligtende.