Lås huset ordentligt af

Indbrudvindue

Når du skal forlade hjemmet, så er det vigtigt at låse hjemmet ordentligt af. Spørgsmålet er så, hvordan du sørger for at huset er ordentligt aflåst inden du bevæger dig ud.

Sådan sikrer du hjemmet

De fleste ved, at det er vigtigt at sikre hoveddøren med god låsecylinder, men der er faktisk mange andre ting, du kan gøre for at sikre hjemmet optimalt.
  • Du kan udstyrre dit vindue med en vindueslås, da vinduer ofte bliver benyttet ved indbrud. Du kan desuden sikre terrassedøre, da dette er tyvens foretrukne indgangs- og flugtvej.

 

  • Du bør sikre terrassedøren med en god låsecylinder, da terrassedøren er tyvens mest foretrukne indgangs- og flugtvej.

 

  • Det er også vigtigt at du sikrer kælderdøren med godkendte låsecylindre, så tyven heller ikke kan komme ind af denne vej.

 

  • Du kan nøjes med at sætte en god hængelås på udhuset, da det er de færreste  tyve, der bryder ind i både udhuse og skure.

Helt basalt handler det først og fremmest om, at bruge din sunde fornuft og få nogle gode vaner. Desuden er det vigtigt, at benytte nogle gode låsecylindre.

Hvilken låsecylinder skal du vælge? 

Ofte skaffer tyvene sig relativt let adgang ved hjælp af simple ting redskaber som eksempelvis skruetrækkere, som de bruger til at åbne vinduer og låsecylindre af ældre dato med.

Hvis du vil sikre din bolig bedst muligt, så skal du prøve at kigge på dit hjem med en tyvs øjne. Det er vigtigt, at du finder frem til de svage punkter, som kunne bruges til et indbrud.

Ofte er problemet at den låsecylinder, der følger med huset ikke er sikker nok. Dette er derfor ofte et godt sted, at begynde og du kan med fordel skifte til patenterede låsecylindre.

Hvis du har en gammel Ruko låsecylinder, så er nøglen som regel den type med det velkendte runde hoved. Disse låsecylindre er dog efterhånden ret forældede, da de med deres 5 stifter er relativt lette at dirke op. De nye låsecylindre bruger enten 6 eller 12 stifter, for at gøre dem vanskelige at bryde op.

Forholdsregler når du forlader hjemmet

Der er nogle generelle forholdsregler, som du kan være opmærksom på hver gang du forlader hjemmet

  • Sørg for at sætte solide patenterede låsecylindre på alle dine yderdøre.

 

  • Tjek grundigt efter, hvorvidt der er låst alle steder inden boligen forlades.

 

  • Få det til at se ud som om, at der er nogen hjemme. Evt. lad lidt lys være tændt.

 

  • Lås eventuelt værktøj og haveredskaber inde, således at tyven ikke kan bruge noget af dette til indbrud.

 

Når du har taget alle disse forholdsregler, så kan du bedre forlade hjemmet uden at frygte at komme hjem til en ubehagelig overraskelse.

Hvis du vil læse mere om, hvordan du sikrer dit hjem på bedste vis med gode låsecylindre, så gå ind på BilligSikring.dk