Kombiner fiskeriet med sprogundervisning

Mand der er rejst ud til havet for at fiske

De fleste lystfiskere, har det bedst hvis de ved, hvornår de skal ud og fiske næste gang. Og mange drømmer måske om en tilværelse, hvor fiskeriet er en del af hverdagen. En oplagt mulighed for at bruge mere tid på fiskeriet er, at tage et sabbatår, men det er ret svært at forklare venner og bekendte, det smarte ved at tage et år fri, for at fiske. Men hvad med at kombinere fiskeriet med en sprogrejse?

Hvorfor tage på sprogrejse?

Jeg kan komme på flere gode grunde til, at man skal tage på en sprogrejse, men den mest åbenlyse grund er, at man skal gøre det, hvis der er et sprog, man gerne vil blive bedre til. Efterhånden som de fleste virksomheder bliver mere og mere internationale, er efterspørgslen efter medarbejdere, der kan tale flere forskellige sprog, blevet større. Derfor kan der godt være idé i eksempelvis, at udvikle de spanskegenskaber, som aldrig lige blev helt gode i gymnasietiden.

Udover at man bliver mere eftertragtet på arbejdsmarkedet, er der også økonomi i, at kunne flere sprog. Jo flere egenskaber man har, jo bedre kort på hånden har man ved lønforhandlinger.

Sprogrejse er en fantastisk oplevelse

Udover at man bliver bedre til det lokale sprog, så får man også en oplevelse for livet. Bare det at prøve, at bo i et andet land med en anden kultur, er virkelig spændende. Derudover lærer man mange nye mennesker at kende, og i disse tider med Facebook og andre sociale medier, er det blevet meget nemmere, at holde kontakten ved lige med de mennesker, man lærer at kende. Det kan også danne basis for senere rejser i livet, måske kommer man så godt ud af det med nogle af dem man møder, at man får lyst til at besøge dem en anden gang.

Tid til fiskeri på sprogrejsen

Man kan sagtens få tid til at fiske, mens man er på sprogrejse. Det kræver selvfølgelig,  at man tager et sted hen, hvor det er muligt at fiske, eller i det mindste muligt, at komme et sted hen, hvor man kan fiske, på kort tid. Der findes mange forskellige pakker, når man bestiller en sprogrejse, og nogen af dem, giver mere frihed end andre. Man kan eksempelvis tage afsted på en sprogrejse med individuel undervisning på 20 timer om ugen, og så er der jo masser af tid til at fiske ved siden af.

Det er altså noget nemmere at forklare familie og venner, at man tager på sprogrejse, end en måneder lang fisketur, og på denne måde kan man også gøre det med god samvittighed, for det er godt, at have en sprogrejse på CV’et.