Hvis fiskegrejstyven kommer forbi…

Du fisker ved en Put and Take sø. På 2 timer er det lykkedes dig at hive 3 ørreder op. Du føler dig sulten, men du har glemt din madpakke i bilen som er på den anden side af søen. Derfor spørger du pænt fiskeren ved siden af dig om han vil passe på dine fisk og dit fiskegrej, mens du går over til bilen. Da du vender tilbage, kan du til din ærgelse se at både fisk og fiskegrej er forsvundet. I sådan et tilfælde ville en forsikring lette på smerten. 

Forsikring af fiskegrej

Det er ikke lige nemt at finde rundt i forsikringsjunglen, eller at finde ud af hvilken forsikring som dækker hvad og til hvilken pris. På Mikonomi.dk kan du få 3 forsikringstilbud  og sammenligne samt vurdere hvilken forsikring som dækker dit behov bedst.

Den seriøse lystfisker vil typisk have mere end 1 til 2 stænger (nogen helt op til 8-10 stænger) til minimum 500 kroner stykket. Dertil kommer diverse former for baits, endegrej (kroge, blink, spinnere osv.), fiskenet, bombarda og bobleflåd. Dermed kan den nette sum af fiskegrejet nemt komme op på flere tusinder af kroner. Derfor kan det være ekstremt ærgerligt at få grejet stjålet – om det så bliver stjålet derhjemme eller på selve fisketuren.

Hvis grejet bliver stjålet i forbindelse med indbrud i dit hjem, dækker indbosforsikringen som den skal hos de fleste forsikringsselskaber. Her er det , som det er ved alle former for ejendele som bliver stjålet, vigtigt at man har kvitteringer for alt sit fiskegrej.

Hos nogle forsikringsselskaber dækker indbosforsikringen dog ikke. I stedet må man købe en tilvalgsforsikring som dækker sports- og fritidsudstyr. Hvis man istedet har en båd og bruger denne i forbindelse med sit fiskeri, er man ved køb af bådforsikring også dækket godt ind. Hvis båden, med fiskegrej i, holder ved havnen og får et besøg af tyven vil bådforsikringen dække alt stjålet grej. Selvfølge dækker forsikringen for både båd og fiskegrej hvis tyven vælger at stjæle det hele.

Uanset hvad så man være indstillet på at det kun er fiskegrejet (og båden) der er dækket af forsikringen. De stjålne fisk må selv man ud og erstatte med nye – ved at fange dem med det nye grej.