Trommeundervisning og trommestik

Guide: Sådan finder du det instrument der passer til dig!

At lære at spille på et instrument er noget af det sejeste, du nogensinde kommer til at gøre. Ligegyldigt om du er barn, voksen eller midt imellem, er det aldrig for sent at begynde at spille musik.

Ved du ikke, hvilket instrument du skal gå i gang med at øve på? Så bare rolig, det er helt okay – det betyder nemlig, at alle muligheder er åbne!

Spil på det, der falder dig ind

Der er mange instrumenter at vælge imellem, og det kan være svært at tage en beslutning. Nogen gange kan den mest simple metode også være den bedste.

Som de fleste andre mennesker, lytter du garanteret til radio, Spotify eller lignende. Du har altså hele verdenens musikkatalog lige ved hænderne!

  • Tager du dig selv i at spille luftguitar til en lækker guitarsolo? Så var det måske en ide at starte med at spille guitar!

  • Eller fanger dine nærmeste dig i, at slå bestikket rytmisk ned i bordet inden aftensmaden? Ja, hvorfor ikke tage noget trommeundervisning? Ofte er dèt rigtige instrument lige foran dig!

Spil på det instrument, der er mest praktisk for dig

Du har måske en naturlig tiltrækning til trommernes slag-lyd, men bliver forhindret af dine naboer. Så er det måske ikke det rigtige tidspunkt at begynde til trommer. Medmindre du naturligvis er lidt kreativ og investerer i et “digitalt trommesæt”, så de højlydte slag kun kommer ud af dine høretelefoner.

Det kan også være, at du har en ven, der spiller på klaver. Hvis det viser sig at være tilfældet, er det da oplagt at blive undervist af ham eller hende. Det gælder om at udnytte de fordele man nu har.

Bare vælg et!

Det er nemt at rive sig selv med og udforske alle de eksisterende instrumenter, men sommetider er det bare nemmest at vælge et.
Kan du ikke lide at spille på det instrument, du har valgt, kan du altid skifte det ud. Det er heldigvis ikke noget, man binder sig til resten af livet.

Du får lige et lille top-gear-top-tip med på vejen.

Luk øjnene (når du har læst dette) og skriv de de fem første instrumenter ned, der falder dig ind. Det første instrument du skrev, kom lige fra underbevidstheden, og det kan enten være det du ønsker at spille på, eller det kan være det instrument du forbinder med musik. Det er god øvelse, der hurtigt identificerer dine præferencer – så kom igang!