Fiskerejse for livet!

Står du og overvejer hvor du skal på fiskerejse, men kan ikke beslutte dig om du skal tage på den traditionelle tur til Sverige eller Norge og fiske på søer eller vil prøve noget helt nyt. Det kan være en meget triviel oplevelse at fiske på de svenske søer, da der ikke er mange forskellige arter i søen og efter et par dage så er behovet for at fiske dækket.

Hvis du vil prøve noget helt specielt og ikke er bange for at få en på opleveren, så er Grønland en fantastisk fiske destination, du vil blive nød til at punge lidt mere ud. Men oplevelse vil også være det bedre. Der er mange muligheder for fiskeferie i Grønland blandt andet Elvfiskeri og isfiskeri.

Elvfiskeri

Det er muligt at fiske fjeldørreder i både saltvand og i elve i den grønlandske sommer. ørrederne svømmer fra elve og søer i juni og juli til fjordene, hvor de spiser sig større og det er mulig at fanske dem direkte fra kysten. Hvis ikke der er nogle forhindringer såsom bjerge og buske så er det sågar muligt at fange dem med flue. Du finder de bedste forhold ved ved smalle løb og en god strøm i vandet.I juli og august svømmer ørrederne op i elvene. Dette afhænger dog af hvor i Grønland du befinder sig. De svømmer op til elvene ved højvande, hvilket skaber gode fiskemuligheder.

 Du kan normalt finde fjeldørreder ved elvudmundinger og på kanten mellem sø og elv.

elvfiskeri

 

Isfiskeri

Isfiskeri er en meget speciel form for fiskeri, det foregår typisk igennem meget tyk is, hvorpå man nedføre en fiske line, og derfra lave små ryk i håndspillet på din fiskestang. Du vil typisk på hellefisk på krogen med denne metode. En meget anderledes men også spændende måde at fange fisk på.Man associere normalt fiskeri på Grønland til at foregå om sommeren, da der er flest fisk at fange der. Men Isfiskeri om vinteren er blevet en ligeså eftertragtet måde at fange fisk på. Den bedste måde at finde de gode fiskespots er ved at tage ud med hundeslæde på isen og finde de gode fiskehuller.

Langt ned til bunden

Der kan være op til 400 meter dybt på nogle af de fiskespots man isfisker på. Dette kræver derfor også en meget lang line. Normalt bruger man en line på omkring 150 meters længde for at nå ned til hellefiskende. Det kan være en god ide at have smurt en madpakke hjemmefra og en varm kande kaffe eller kakao, da det kan være noget koldt at sidde stille på isen og vente på at fisken bider på krogen. temperaturen kan nemt snige sig under minus 20 grader.