bil

Efterårsvejr skader din bil

Vi er ved at gå en koldere tid i møde og det betyder at din bil har brug for lidt mere pleje end hvad den ellers behøver. Efterår og vinter kan tage hårdt på din bil, med snavs og salt fra vejene. Du skal derfor huske at tage dig af din bil, som du ville tage vare på dig selv.

Hvis du selv er beskidt eller har fået noget på trøjen, vil du automatisk gå i bad eller vaske tøjet. Det samme er dog ikke altid tilfældet for din bil. I farten kan den godt blive glemt, men det er en super dårlig ide.

Er du ikke opmærksom på din bil og får den jævnligt vasket, kan det betyde at der sætter sig rust på delene. Rust er din værste fjende når det kommer til dig og din bil, og vil du sikre en længere levetid, er det vigtigt at slå ned på det.

Hvordan kan du undgå rust?

Der er flere måde du kan undgå at få rust på din bil, uden at det skal koste dig en formue. Du kan med fordel, droppe de helt dyre vaske, når du tager din bil til den lokale vaskehal. Tage den billigste vask, og få taget det værste snavs på bilen. Brug tiden på at hente en spand vand, og køb en nænsom børste.

Vaskehallen kan i nogle tilfælde også godt skade lakken på din bil, og det er derfor heller ikke altid en god ide at benytte disse. Hvis du vælger at køre til en vaskehal, er det vigtigt at du sikrer dig, at børsterne i orden.

Vil du være helt sikker på at du kommer rust til livs, er det en god ide at få lavet en undervognsbehandling. I Danmark har vi et af de værst tænkelige klimaer, når det kommer til rust på bilen. Det er nemlig ikke kun om vinteren og efteråret, bilen er udsat. Rust arbejder hele året rundt.